Харчова морська сіль: користь та шкода

Головна Новини Харчова морська сіль: користь та шкода

Харчова морська сіль: користь та шкода

Користь від застосування харчової морської солі була відома досить давно. Для людського організму користь визначається особливим складом. Якщо порівняти таку сіль із звичайною кухонною сіллю, вдасться відзначити великий вміст мінеральних речовин, без яких важко уявити повноцінну роботу організму.

Мінеральний склад солі залежить від кількох важливих факторів:

  1. Від якості води, з якої здійснюється видобуток цієї речовини.
  2. Від технології одержання солі.

Найбільшу масу цієї речовини видобувають природним шляхом: відбувається процедура випарювання морської солі під активним впливом сонячних променів. Після цього сіль проходить процес очищення від різних домішок у складі. Потім речовину просушують та роблять делікатний помел, який допомагає зберегти всі корисні властивості майбутнього продукту.

Смакові якості, колір та відсоток користі для організму людини залежить від того, де саме здійснюється видобуток. Адже до звичайного складу виробники додають різні добавки у вигляді глини, водоростей та інше.

Компанія RESOURCEGROUP є прямим постачальником харчової морської солі різного помелу: екстра, середній чи крупний на вибір.  Основні постачання здійснюються з Італії – бренд SOSALT та EGADI.

Особливості морської харчової солі

Натрій хлор – незамінний елемент для нормальної життєдіяльності кожної людини. Саме цей компонент бере активну участь у проведенні складних обмінних процесів, допомагає організувати правильну роботу м’язів, нервової системи. Крім того, саме натрій використовується під час водного обміну між клітинами в організмі, а хлор необхідний для формування клітин крові.

Крім користі NaCl, варто відзначити й позитивний ефект від інших елементів, що входять до складу морської солі:

  • Кальцій бере участь у створенні різних видів тканин – сполучної, м’язової, кісткової.
  • Фосфор бере участь у будові клітинних мембран.
  • Йод позитивно впливає на роботу щитовидної залози.
  • Кремній підтримує еластичність суглобів.
  • Цинк сприятливо впливає на стан шкіри, необхідний для статевої системи чоловіків та жінок.
  • Калій допомагає врегулювати водний баланс в організмі, проконтролювати обмінні процеси, використовується під час роботи серцевого м’яза.
  • Магній «відповідає» за якісне засвоєння мінеральних речовин.
  • Марганець сприяє зміцненню імунітету.
  • Залізо дозволяє транспортувати кисень у крові.

Однак при неправильному застосуванні сіль може завдати істотної шкоди організму. Найчастіше це стосується випадків, коли здійснюється надлишок цієї речовини у щоденному раціоні. В результаті виникають проблеми у роботі нирок, серця, судин та інших органів, систем в організмі людини.

Сфера застосування

Харчова морська сіль знайшла своє застосування у різних сферах, а саме:

  1. У процесі приготування різних страв – морська сіль використовується в їжу, дозволяючи посилювати смакові якості різних продуктів.
  2. Косметологія – морську сіль використовують для ванн, отримуючи максимальну користь для шкіри.
  3. Медицина – продукт застосовується у процесі приготування різноманітних розчинів для полоскання.

Крім того, компанія-постачальник RESOURCEGROUP займається реалізацією харчової кам’яної та технічної таблетованої солі від турецького виробника SAFIR та румунського бренду SALROM.

Завдяки величезному досвіду роботи, ми пропонуємо регулярні прямі поставки солі на український ринок за демократичними цінами для сучасного бізнесу. Продукт відрізняється високою якістю, наявністю всіх необхідних сертифікатів.

RESOURCEGROUP – життєво необхідні ресурси для вашого бізнесу.